brandsen en brogt over mata hari

Zaterdag 28 oktober geven choreograaf en artistiek directeur Ted Brandsen en dramaturge Janine Brogt van het Nationale Ballet in het Fries Museum een lezing over hun balletvoorstelling Mata Hari. In deze voordracht vertellen zij hoe ze zich op de voorstelling hebben voorbereid. De lezing is onderdeel van een groter aanbod lezingen in het kader van de tentoonstelling Mata Hari, de mythe en het meisje, die tot en met 2 april 2018 te zien is in het Fries Museum in Leeuwarden. De balletvoorstelling Mata Hari wordt tot 3 november in Nationale Opera & Ballet in Amsterdam opgevoerd.

mata hari-lezingen

In 2017 en 2018 komen Mata Hari-kenners uit het binnen- en buitenland spreken in het Fries Museum. De onderwerpen waarover zij vertellen lopen uiteen van complottheorieën en spionage tot zoektochten naar familiebanden. Meer informatie en het aanmeldformulier zijn te vinden op de website van het Fries Museum.