bewegend beeld van mata hari en auto’s van gerecyclede materialen

Tijdens de kerstvakantie kunnen kinderen in het Fries Museum een stopmotionfilm maken waarop Mata Hari danst. Er bestaat geen bewegend beeld van de danseres, dus mogen de kinderen zelf een dans verzinnen! Ze doen eerst inspiratie op in de tentoonstelling Mata Hari, de mythe en het meisje en gaan vervolgens zelf aan de slag. Wie liever technisch bezig is, kan een pijlsnel nachtlampje maken van gerecyclede materialen. Met lege doosjes en flessendopjes bouwen de kinderen een raceauto waarin een led-waxinelichtje zit. Wie aan deze workshop deelneemt, bezoekt ook Rijk van Rotzooi, waarin alles over recycling wordt verteld.

Beide workshops zijn dagelijks te volgen van woensdag 27 tot en met zaterdag 30 december en van dinsdag 2 tot en met vrijdag 5 januari. De workshop Mata Hari in het theater start om 13.00 uur, Pijlsnelle lichtjes start om 14.30 uur. De workshops duren een uur. Deelname is gratis met een museumkaartje, vooraf aanmelden is niet nodig.

De tentoonstelling Mata Hari, de mythe en het meisje is onderdeel van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018 en wordt mede mogelijk gemaakt door Provinsje Fryslân, Aegon, de BankGiro Loterij, Vrienden Fries Museum, Rabobank, VSBfonds, Stichting het Old Burger Weeshuis, Stichting Het Nieuwe Stads Weeshuis, Fonds Bolsward-Dronrijp 1993, Stichting Siebolt Foundation, Stichting Juckema-Sideriusfonds en Boelstra Olivier Stichting.

Het Fries Museum wordt mede gefinancierd door de Ir. Abe Bonnema Stichting, de Provincie Fryslân, het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, EZ/Kompas, de BankGiro Loterij en Aegon.