vacature

vacature

stagiair(e) marketing & communicatie

periode: september 2021 t/m januari 2022

Heb jij affiniteit met communicatie en marketing én interesse in kunst en cultuur? En ben je op zoek naar een leuke stageplek? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! We zijn namelijk in de periode van september 2021 tot en met januari 2022 (eerder of later en aantal uren in overleg) op zoek naar een Stagiair(e) Marketing en Communicatie.

wie zoeken wij

We zoeken een derde- of vierdejaars hbo- of wo-student met ervaring en/of interesse in het communicatievak en uitstekende communicatieve vaardigheden. Je zult aan de slag gaan voor het Fries Museum en het Keramiekmuseum Princessehof. In beide musea staan in het najaar twee grote tentoonstellingen en veel activiteiten op het programma. Kortom, een geweldige kans om hier deel van uit te mogen maken!

taken

• Schrijven en plaatsen van berichten voor de website, social media, nieuwsbrieven, etc.
  • Schrijven van persberichten en het behandelen van persverzoeken.
  • Begeleiding bij fotografie en filmopnames in het museum.
  • Ondersteuning van diverse activiteiten op de marketing en communicatie afdeling, zoals organisatie van openingen, activiteiten, drukwerk, tentoonstellingsvoorbereidingen etc.
  • Beantwoorden van inkomende telefoontjes en e-mails.

Als zelfstandige opdracht kan je een onderdeel van een tentoonstellings- of activiteitencampagne voor je rekening nemen, meedenken over de social mediastrategie of innovatieve multimediale content ontwikkelen.

wat verwachten we

Belangrijk is dat je foutloos Nederlands schrijft en een vlotte pen hebt. Ook is het handig wanneer je digitaal goed bent onderlegd en creatieve ideeën hebt voor de website en social media. Verdere competenties zijn stressbestendig, zelfstandig, assertief, representatief en een goede samenwerker. Binnen ons Marketing & Communicatie team hebben we regelmatig onderling overleg en werken we veel samen. Je maakt dan ook volledig deel uit van ons team.

wij bieden

• Een werkplek met enthousiaste collega’s.
  • Je maakt deel uit van een gezellig team met collega’s die je uitstekend kunnen begeleiden.
  • Je maakt van dichtbij mee hoe een museum werkt.
  • Je krijgt veel ontwikkelmogelijkheden. Daarbij hoort wel dat er momenteel helaas geen stagevergoeding beschikbaar is.
  • Ruimte en tijd om te werken aan een stageopdracht.

solliciteren

Ben jij onze stagiair(e)? Stuur dan uiterlijk 18 juli 2021 je sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae per email ter attentie van afdeling marketing & communicatie naar vacaturestagiaires@friesmuseum.nl onder vermelding van ‘vacature stagiaire marketing & communicatie. De gesprekken staan gepland (online of in het museum) op 22 juli in de ochtend. Kan je dan niet? Laat het weten in de mail.

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met de afdeling marketing & communicatie, tel.nr. 058-2555500, email communicatie@friesmuseum.nl

Fries Museum | Keramiekmuseum Princessehof is een inclusieve organisatie die open staat voor alle groepen in de samenleving. Vanuit ons personeelsbeleid willen we bijdragen aan een arbeidsmarkt waarin iedereen gelijke kansen heeft en waarin geen ruimte is voor discriminatie. We verwelkomen een diversiteit aan achtergronden en kennis en selecteren onze medewerkers op basis van kwaliteiten.

organisatie

Fries Museum | Keramiekmuseum Princessehof is een organisatie van twee zelfstandige en eigentijdse musea waar kwaliteit en publiek voorop staan. Het Fries Museum biedt met zijn grote en gevarieerde collectie een spiegel naar het verleden en perspectieven op de  toekomst. Het museum is de schatkamer voor erfgoed en beeldende kunst en trekt, verbindt en inspireert zowel bewoners als nationale bezoekers, met in het Fries Verzetsmuseum bijzondere aandacht voor de Tweede Wereldoorlog. Het Princessehof is het nationale keramiekmuseum en het enige rijksmuseum in Noord-Nederland, gevestigd in een 18de eeuws stadspaleis, tevens het geboortehuis van M.C. Escher. De organisatie van de musea bestaat uit 73 medewerkers met een gezamenlijke omvang van 56 fte, verdeeld over 6 afdelingen (Collecties, Publiek & Presentaties, Facilitaire Zaken, Directie, Finance & Control en Human Resources). Zij werken samen met ruim 175 vrijwilligers en een groot aantal medewerkers die extern worden ingehuurd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld