conservator

moderne en hedendaagse keramiek
voor 24 uur per week
conservator

vacature: conservator moderne & hedendaagse keramiek

voor 24 uur per week

Keramiekmuseum Princessehof zoekt een Conservator moderne en hedendaagse keramiek voor 24 uur per week.

Wij zoeken een innovatieve conservator die creatief en voortvarend invulling geeft aan ons ambitieuze en zeer herkenbare tentoonstellingsprogramma voor hedendaagse keramiek en daarnaast het verwervingsbeleid voortzet voor de collectie moderne en hedendaagse keramiek van nationaal Keramiekmuseum Princessehof. 

wie zoeken wij

Je bent een creatieve en enthousiaste professional en specialist op het vakgebied van moderne en hedendaagse keramiek (vanaf 1925). Je hebt oog voor ontwikkelingen in de hedendaagse kunst in het algemeen en moderne en hedendaagse keramiek in het bijzonder, zowel studio- als beeldende keramiek en design. Je hebt een groot netwerk op dit vakgebied met de juiste contacten in de (inter)nationale wereld van musea, galeries, beurzen, kenners en verzamelaars. Je bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het vakgebied. Vanuit je expertise en vaardigheden versterk je de positionering van het Princessehof binnen dit vakgebied zodanig, dat het een leidende rol kan blijven spelen in de discipline keramiek. Je signaleert voor het museum interessante moderne en hedendaagse kunstenaars en ontwerpers op het gebied van keramiek en doet toekomstgerichte voorstellen voor het verwerven van collectiestukken en het verder ontwikkelen en opbouwen van de collectie.

Je bent verantwoordelijk voor de inhoudelijke informatie en levert een belangrijke bijdrage aan een actuele, vernieuwende, impactrijke programmering van moderne en hedendaagse keramiek in het Princessehof. Daarbij denk je zowel vanuit de visie van het museum als de behoeften van de bezoekers van het museum, waarbij je vanzelfsprekend rekening houdt met actuele maatschappelijke thema’s.

Je hebt ervaring met het beheren en ontsluiten van een museumcollectie, met collectieregistratiesystemen en met het bedenken en uitwerken van concepten voor tentoonstellingen en het samenstellen daarvan. Je werkt zelfstandig, maar vindt het prettig om deel uit te maken van een team van conservatoren en collectiemedewerkers.

Je bent goed in staat om de kennis over de collectie verder te ontwikkelen en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Je ziet het als een uitdaging om vanuit jouw functie conservator moderne en hedendaagse keramiek bij te dragen aan de positieve beleving van de bezoekers (fysiek en virtueel) van het museum door het geven van lezingen, het maken van en bijdragen aan publicaties en digitale presentaties en het beantwoorden van vragen vanuit het publiek.

organisatie

Fries Museum | Keramiekmuseum Princessehof is een organisatie van twee zelfstandige en eigentijdse musea waar kwaliteit en publiek voorop staan. Het Fries Museum biedt met zijn grote en gevarieerde collectie een spiegel naar het verleden en perspectieven op de  toekomst. Het museum is de schatkamer voor erfgoed en beeldende kunst en trekt, verbindt en inspireert zowel bewoners als nationale bezoekers, met in het Fries Verzetsmuseum bijzondere aandacht voor de Tweede Wereldoorlog. Het Princessehof is het nationale keramiekmuseum en het enige rijksmuseum in Noord-Nederland, gevestigd in een

18de eeuws stadspaleis, tevens het geboortehuis van M.C. Escher.

De organisatie van de musea bestaat uit 73 medewerkers met een gezamenlijke omvang van 56 fte, verdeeld over 6 afdelingen (Collecties, Publiek & Presentaties, Facilitaire Zaken, Directie, Finance & Control en Human Resources). Zij werken samen met ruim 175 vrijwilligers en een groot aantal medewerkers die extern worden ingehuurd.

wij bieden

  • een uitdagende baan voor 24 uur per week;
  • een salaris afhankelijk van kennis en ervaring volgens de salarisschalen van de Museum cao, maximaal € 4.576,-- bruto per maand bij een 36-urige werkweek;
  • een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar met daarna de mogelijkheid tot verlenging.

Wij volgen de Museum cao. Uitzondering daarop is het pensioenfonds: Fries Museum en Keramiekmuseum Princessehof zijn aangesloten bij het ABP.

solliciteren

Ben jij onze conservator moderne en hedendaagse keramiek? Stuur dan uiterlijk 15 juni 2021 je sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae per email ter attentie van Jos Taekema naar vacature@friesmuseum.nl onder vermelding van ‘vacature conservator moderne en hedendaagse keramiek’.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jos Taekema (hoofd Collecties), tel.nr. 058-2050078, email j.taekema@princessehof.nl

De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 21 juni 2021.

Fries Museum | Keramiekmuseum Princessehof is een inclusieve organisatie die open staat voor alle groepen in de samenleving. Vanuit ons personeelsbeleid willen we bijdragen aan een arbeidsmarkt waarin iedereen gelijke kansen heeft en waarin geen ruimte is voor discriminatie. We verwelkomen een diversiteit aan achtergronden en kennis en selecteren onze medewerkers op basis van kwaliteiten.

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid