verwacht: m.c. escher

M.C. Escher

In de tentoonstelling leer je de graficus M.C. Escher persoonlijk kennen en kruip je als het ware in zijn hoofd. Aan de hand van meer dan vijftig vroege en late originele prenten volg je zijn ontwikkeling als kunstenaar, zoals de invloed van zijn reizen en verblijven in onder meer Spanje en Italië. Daarnaast is er een expositie waarin de huidige generatie beeldend kunstenaars laat zien hoe Eschers uitgangspunten ook hen inspireren. En het museum organiseert voor en tijdens deze tentoonstellingen projecten in de stad en provincie om uiteenlopende groepen binnen de mienskip samen te brengen met Escher als bindende factor: #mijnEscher.

Het magische karakter van het tot de verbeelding sprekende werk van M.C. Escher en zijn visuele illusies vormen in combinatie met wiskunde de basis van alle onderwijsprogramma’s. Deze programma’s sluiten aan bij verschillende onderwijsdoelgroepen en leergebieden. Met een bezoek aan het museum willen we leerlingen daarna op allerlei manieren uitdagen. Kernbegrippen zijn: verbeelding, fantasie, magie, metamorfoses, grafiek en wiskunde.

Hoe? Bijvoorbeeld door ze zelf visuele illusies te laten creëren, vanuit beeldende vorming of O&O (onderzoeken & ontwerpen) of door het aanbieden van praktische opdrachten als het ontwerpen van tuinen, glas-in-lood of tegeltableaus. Of een LEGO-challenge waarin de visuele illusies van Escher worden uitgebeeld, in aansluiting op het activiteitenaanbod bij de tentoonstelling. Een tot de verbeelding sprekend en functioneel aanbod maken we graag samen mét scholen. Meedenken over onderwijsprogramma’s bij Escher? Op 27 september van 15.00 tot 17.30 uur organiseren we samen met Knowledge2018 een pop-up-café, inclusief koffie/thee en een borrel na afloop. Er is een beperkt aantal plekken. Meld je uiterlijk 22 september per mail aan bij Inge Hekman, je ontvangt z.s.m. een bevestiging als er nog plek is.

Doelgroep SO, VMBO, HAVO, VWO | onder- en bovenbouw
Werkvorm Kijken, onderzoeken, tekenen, ontdekken, bouwen, vertellen
Leergebieden Beeldende vorming, kunst & cultuur, CKV, O&O, wiskunde
Lengte bezoek 60-75 minuten. In combinatie met een programma in ons atelier verdubbelt de tijd 
Kosten per leerling  € 4,-. In combinatie met een programma in ons atelier: € 8,-

M.C. Escher: 28 april t/m 28 oktober 2018. 
De tentoonstelling met hedendaagse kunst: 25 januari 2018 t/m 6 januari 2019.

Meer informatie over de tentoonstelling kunt u vinden door hier te klikken