kinderen

kinderroute

Wij Vikingen is een echte belevenis voor kinderen! Zij volgen (mét helm) een speciale route door de tentoonstellingen met spannende verhalen, vragen en opdrachten. De kinderroute neemt ze mee naar de vikingtijd, meer dan duizend jaar terug in de tijd. Eenmaal in de tentoonstelling leren ze hoe het was om een viking te zijn, ze zwaardvechten en schrijven hun naam in runen.

Het boekje is gemaakt voor kinderen van 8 tot 12, maar iets jongere en oudere kinderen kunnen prima meedoen met broertjes, zusjes of ouders! Na afloop van de speurtocht krijgen kinderen een echte vikingtattoo.

Ook handig: museumentree is gratis voor kinderen t/m 17 jaar.

zondag doe-dag

Elke zondag is het museum extra leuk voor families. Van 13.00 tot 16.00 schuif je aan bij de kunstclub. Er is elke zondag wel iets anders te doen: kleien, tekenen en schilderen. De kunstclub is leuk voor jong en oud en afwisselend in het Fries Museum en het Princessehof.

wickie de viking

Maak de vikingbeleving compleet met de kinderfilm Wickie de Viking. De film draait op zondag 20 oktober om 11.30 uur, woensdag 23 oktober om 15.00 uur, zondag 27 oktober om 14.00 uur en zaterdag 9 november om 10.00 uur Kijk op de website van Slieker Film voor tickets. 

Speel video af

Wickie de Viking

onderwijs

Vikingen met je hele klas? Dat kan. Voor beide PO en VO is er een educatieprogramma ontwikkeld. Samen met een museumdocent gaan de leerlingen op ontdekkingstocht naar de levenswijze van Vikingen en de inwoners van Frisia. Meer informatie

rondleidingen

Haal alles uit je bezoek met een rondleiding. Elke rondleiding is geschikt voor alle leeftijden. De gidsen passen het niveau van de rondleiding aan op de samenstelling van de groep. Liever een privérondleiding? Dat kan, boek er een via deze pagina.

en nog veel meer

Een bezoek aan Wij Vikingen is helemaal compleet met een echte vikinglunch in Café Thús. Nog niet genoeg avontuur? Bezoek ons zustermuseum het Princessehof met de tentoonstelling Gezonken Schatten. Kinderen krijgen daar een echte schatkaart mee.

Speel video af

trailer gezonken schatten