fotomysteries

verhalen achter de foto's
collectie fries museum
fotomysteries

fotomysteries

help mee om de mysteries op te lossen

Met ongeveer 220.000 objecten huisvest het Fries Museum de grootste provinciale collectie van Nederland. De objecten uit de collectie vertellen verschillende verhalen. Vaak zijn het verhalen die we al kennen, maar soms staan we nog voor een mysterie. Door de vele jaren zijn er vele foto's gemaakt waar we de grote geheimen er achter niet kennen.

Zo’n mysterie lost zichzelf niet op en daarom vragen we jou om ons te helpen! Hieronder vind je een overzicht van verschillende mysteries uit onze collectie. Misschien herken jij iemand op de foto’s. Of misschien weet jij waar een van deze foto’s gemaakt is. Ga samen met ons op onderzoek uit en help ons deze mysteries op te lossen.

hoe kan jij helpen?

Meedoen aan het onderzoek is vrij eenvoudig. Bekijk de foto's uit onze mysteries aandachtig en kijk goed of je mensen of locaties herkent. Iedere tip kan leiden naar de volgende tip dus alle informatie is welkom!

Je kunt ook op onderzoek uitgaan. Misschien vind jij een van de plekken wel terug op Google Streetview, of kun jij de verhalen ontrafelen via het archief van Tresoar. Hieronder vind je een aantal bronnen die je kunnen helpen bij je onderzoek.

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid