bouw mee aan planeet escher

Laat je inspireren door de beroemde graficus M.C. Escher. Van bestaande projecten tot nieuwe initiatieven, sluit je aan bij Planeet Escher!

bouw mee

Laat je creativiteit de vrije loop en bouw mee aan Planeet Escher. Deel je resultaten in de Facebookgroep of met #planeetescher op bijvoorbeeld Instagram of Twitter! Iedereen is welkom mee te doen met een eigen project, neem voor meer informatie contact op met projectleider Inge Hekman, i.hekman@friesmuseum.nl.

Speel video af

Laat je inspireren en bouw mee aan Planeet Escher!

All M.C. Escher works © the M.C. Escher Company Baarn-the Netherlands
M.C. Escher ® is a Registered Trademark. All rights reserved. www.mcescher.com

pjuttoer 2018!

Voor Pjuttoer 2018! gaan kunstenaars samen met peuters creatief aan de slag. Geinspireerd door M.C. Escher, maken ze de mooiste kunstwerken. Creativiteit is belangrijk voor de ontwikkeling, vindt Stichting Kinderopvang Friesland. En die boodschap willen ze verspreiden. In november 2018 kan iedereen de werken van de pjutterkes (peuters in het Fries) bewonderen tijdens een eindexpositie in Keramiekmuseum Princessehof. De perfecte plek, omdat M.C. Escher er geboren is en er zijn peutertijd heeft doorgebracht!

grootste gehaakte deken van de wereld (#ggdw)

De grootste-gehaakte-dekencommunity laat zien wat de kracht van samen is. Mensen van over de hele wereld leveren een kleine bijdrage, met lapjes van 10 x 10 cm, en maken daarmee samen de grootste gehaakte deken van de wereld. En ze hebben een nobele missie: zoveel mogelijk mensen de waarde van een groot sociaal netwerk laten (her)ontdekken.

Ze laten zich graag inspireren door Escher: van ingewikkelde technieken tot prachtige patronen. Daarbij stijgen ze boven zichzelf uit: "Escher dekens ontwerpen en haken, samen met een groep enthousiaste vrouwen, is een geweldige ervaring. Ik heb ontdekt dat ik meer kan dan ik had gedacht. Escher heeft er een bewonderaar bij."
Voorbeeldpatronen zijn beschikbaar! makkelijk - gemiddeld - moeilijk

laat je inspireren!

bewegen in onbegrensde werelden van leon keer

Leon Keer maakt in zijn straattekeningen vaak gebruik van illusie. Zijn platte tekeningen lijken vanaf een bepaald punt een 3D wereld te worden waar je zo in kan stappen. Als zijnde onderdeel van Planeet Escher heeft de kunstenaar in Leeuwarden een vijftal werken gemaakt, welke te bewonderen zijn op de route vanaf het station naar het Fries Museum. Leon heeft zich in het maakproces laten inspireren door de werken van M.C. Escher. Professioneel freerunner Zardy de Haan is samen met vrienden de onbegrenste werelden van Leon ingestapt om zich daarin te bewegen zoals alleen zij dat kunnen.

freerunning op planeet escher

o3 optische illusie challenge

De studenten van o3 Leeuwarden laten zich inspireren door de optische illusies in Eschers werk. Vervolgens tekenen ze hun eigen optische illusie, bijvoorbeeld met stoepkrijt. Let dus goed op, je kunt ze zomaar ergens op straat tegenkomen!

kwadrantgroep - escherising palet

Ouderen gaan samen met student Cultureel Maatschappelijke Vorming Wouter Roest van de NHL aan de slag om de wereld een beetje mooier te maken. Wouter bezoekt verschillende Kwadrantgroephuizen en doet een beroep op de creativiteit van de bewoners. De creaties worden na afloop gedrukt op placemats of koffiebekers.

jong en oud 'escherisen'

hoor friesland - escher inspireert dove kunstenaars

Hoor Friesland zoekt dove kunstenaars die zich laten inspireren door Escher. In september 2018 is een tentoonstelling met de gemaakte werken te zien in Keramiekmuseum Princessehof.

escher in het graan

Tussen juni en augustus 2018 beleef je het Bildt als nooit tevoren. 7 kunstenaar brengen een ode aan Escher met grootschalige tekeningen in Bildtse graanakkers. Vanaf de Oudebildtdijk zijn de meeste kunstwerken te bewonderen, maar enkele zijn alleen te zien vanuit het reuzenrad! Ontdek meer.

escher in het graan

wetten op planeet escher

• Maak iets nieuws, geen nagemaakte Escher. Op Planeet Escher kan alles wat nog niet eerder bedacht is!
  • Publiceer geen afbeeldingen van M.C. Escher. Het beeldrecht is eigendom van the M.C. Escher Company B.V.
  • Deel je creatie in de Facebookgroep
  • Als je in strijd handelt met de wetten op Planeet Escher, kan je bijdrage verwijderd worden
  • Heb je hulp nodig of wil je samenwerken? Of wil je aansluiten bij een bestaand project? Neem contact op met Inge Hekman, via i.hekman@friesmuseum.nl of 058 - 2 948 966

Planeet Escher wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Fryslân, het Nieuwe Stads Weeshuis en stichting Zabawas