art rocks

Hoe klinkt een Van Gogh? Of Mata Hari? De landelijke muziekcompetitie Art Rocks daagt muzikanten uit een nummer te maken geïnspireerd op een kunstwerk uit de collectie van topmusea. Het Fries Museum doet dit jaar mee en stelt daarmee ook verschillende werken beschikbaar als inspiratie voor muzikanten. Associaties en emoties die kunst bij de muzikanten oproept, vertalen zij naar een nummer. Voor publiek zijn al deze soundtracks een manier om kunst in musea op een andere manier te ervaren.

De geselecteerde werken uit onze collectie zijn:

kovacs

In 2013 was ze daar ineens, Sharon Kovacs (29), de zangeres met het kortgeschoren haar en het rauwe, donkere stemgeluid. Haar muziek is doordringend en vooral heel puur. Met haar hit My Love wist ze menig hart te veroveren en werd ze al snel uitgeroepen tot Serious Talent en 3FM Megahit. Optredens op Lowlands, North Sea Jazz en internationale festivals volgden.

Als eerste ambassadeur voor Art Rocks 2020 laat zangeres en performer Kovacs zich voor haar track inspireren door ons danskostuum van Mata Hari!

zangeres en performer Kovacs

Kovacs over Mata Hari: "Mata Hari fascineert mij buitengewoon door het mysterie dat haar omringt en haar tragische einde. Al met al de juiste ingrediënten voor een boeiende soundtrack"

meedoen

Iedereen vanaf 14 jaar kan deelnemen aan Art Rocks. De muziekcompetitie is zowel voor beginnende als professionele muzikanten en elke muziekstijl is welkom. Vanaf 28 augustus kun je je aanmelden, maar voor die tijd kun je je natuurlijk al laten inspireren en een begin maken aan je soundtrack. Doe mee en perform binnenkort live in het museum, naast je kunstwerk! Ook maak je kans op een optreden in Paradiso en de winnaar van Art Rocks krijgt een geldprijs van 1000 euro.