roze zaterdag

lhbtiq+ rondleiding
16 oktober
roze zaterdag

Tijdens deze eenmalige rondleiding word je meegenomen door het museum vanuit een queer perspectief: een perspectief van rebellen, iconen en voorvechters waarvan de identiteit op het gebied van seksualiteit of gender anders is dan de vaak heersende norm. Onder leiding van museumdocent Eric de Groot bezoek je zowel het Fries Verzetsmuseum als de nieuwe tentoonstelling Icons. De queer tour is een tijdcapsule-rondleiding waarin getoond wordt hoe diversiteit in seksualiteit en gender al sinds jaar en dag een symbool is van vrijheid en emancipatie, maar in de eerste plaats vooral een kleurrijk onderdeel van de mensheid.

wanneer: zaterdag 16 oktober
tijd: 12:15 uur (uitverkocht), 13:45 uur en 15:15 uur
kosten: 
€6 per persoon
bestel een ticket

coronatoegangsbewijs niet nodig
Hoewel een Coronatoegangsbewijs voor musea niet nodig is, zijn de regels voor sommige activiteiten en ons museumcafé anders.

Goed voorbereid op pad? Kijk bij onze CoronaCheck FAQ.

Thomas Stewart (naar Jean Laurent Mosnier), Chevalier d’Éon, 1792 © National Portrait Gallery, Londen.

We organiseren de Roze Zaterdag tour in het kader van de Roze Zaterdag, dit jaar georganiseerd in Leeuwarden. De Roze Zaterdag is de Nederlandse versie van Gay Pride Parade en vindt sinds 1977 jaarlijks in en andere stad plaats. De thema- en feestdag heeft naast ontmoeting, feestelijkheid en zichtbaarheid ook een emancipatoir, demonstratief en politiek karakter. Op 16 oktober 2021 tooit Leeuwarden zich met een groots feest waarin bekrachtigd wordt dat je in Fryslân mag zijn wie je bent. In het centrum van Leeuwarden staan verschillende podia, met veel cultuur, muziek en een informatiemarkt.
Kijk voor het hele programma op de website van de Roze Zaterdag. 

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid