stereotype show

zondagmiddag
5 september
stereotype show

de stereotypeshow

wat maakt de fries?

Kom erachter wat een Fries een Fries maakt in de grote stereotypeshow! Presentator Cesar Majorana (presentator bij BNNVARA, schrijver en columnist) onderzoekt met een deskundig panel en het publiek in deze luchtige show de vooroordelen over Friezen en Friesland. Vinden Friezen bijvoorbeeld zelf dat ze nuchtere mensen zijn en alleen maar suikerbrood eten? Aan de hand van verschillende stellingen bepaalt het publiek of het vooroordeel klopt of juist complete onzin is!

Aanmelden voor de gratis stereotypeshow is niet verplicht, maar wel aan te raden want er is beperkt plek. Dit evenement is onderdeel van Uit in Huis: jouw voorproefje van het culturele seizoen in Leeuwarden.

De stereotypeshow is gebaseerd op het project The Unbound van kunstenaar Taus Makhacheva. Zij onderzoekt hierin de stereotypes en eigenaardigheden binnen haar eigen cultuur. De solotentoonstelling van Taus Makhacheva is momenteel te zien in het Fries Museum en is op 5 september gratis te bezoeken. 

zondag 5 september | 15:00 uur | cafe thùs

stereotypeshow

 

over cesar majorana
Cesar Majorana (1996) is presentator, schrijver, columnist en instagrammer. Hij presenteerde programma’s als ‘Club Hub’ (BNNVARA), ‘Onze Man in Cannes’ (VPRO) en Vuilnis TV (VPRO). Ook maakt hij programma’s voor VPRO Cinema, Cineville en het Internationaal Filmfestival Rotterdam en schrijft hij columns voor de VPRO Gids. Dit jaar was Cesar het gezicht van de muziekcompetitie Art Rocks, waar het Fries Museum de halve finale haalde met een nummer bij Eschers Dag & Nacht. 

cesar majorana
cesar majorana
© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid